Pargimõisa sai inspiratsiooni Prantsusmaalt Normandiast, kus valmib üks parimatest kangetest jookidest – Calvados. Suur valik Eesti õunu annab mänguruumi, pakkudes uusi ja värskeid kogemusi.
Piirkond: Lõuna-Eesti
Alkoholisisaldus: 40%
Millest tehtud: 100% Eesti õunad
Värvus: Merevaik-kuldne
Aroom: Noor ja aromaatne. Õitsev kodumaine õuna- ja pirniaed, mis läheb üle kuivatatud tumeda ploomi ja apelsinikoore nüanssidele.
Maitse: Meeldivalt ümar, keskmise täidlusega. Algab värskelt ja puuviljaselt, lõpeb pikalt, magusa apelsinisukaadi ja ürtidega.
Toit: Pehmed valgehallitusjuustud (näiteks Brie ja Camembert), pošeeritud pirn, vanaema õunakook.
Serveerimine: Me soovitame juua üht klaasi Pargimõisat umbes nelikümmend minutit – väga-väga väikeste lonksudena, et tunda, kuidas soojus aeglaselt kehas levib, lõõgastades ja rahustades. Suurepärane oleks seda täiendada ka hea sigariga.
Pargimõisa sobib ideaalselt mekkimiseks samuti koos jääga või 1:3 toonikuga.
Joogi ainulaadne kimp saadakse tänu sellele, et magusaid, mõruid, kibedalt magusaid ja hapusid Eesti õunasid segatakse täpselt õigetes proportsioonides.
DETAILID:
- Piirkond: Lõuna-Eesti
- Alkoholisisaldus: 40%
- Millest tehtud: 100% Eesti õunad